söndag 28 november 2010

Tunnbrödsbaket!



Igår var vi och bakade tunnbröd tillsammans med mina föräldrar och bror med fru. Det blev en hel massa gott tunnbröd men även ett tunnbröd med vört. Detta bröd är så gott så det är inte klokt och såklart ett måste på vårt julbord. Barnen var med, i alla fall en stund :) Sonen var en hejare vid ugnen och det gick riktigt smidigt och snabbt.

Samma fråga varje år ställer vi oss, varför gör man detta bara till jul?? När det är så gott och betydligt nyttigare än allt köpebröd. Här vet man ju verkligen vad man använder för ingredienser.......

Dags att fortsätta adventspyssla nu ..........

Kram Anna

fredag 19 november 2010

Ljus i mörkret !




Har gjort i ordning detta ljuset för att ha på vårt köksbord nu innan det blir lite mer juligare ljus. En söt fyrklöver med ett fint band....enkelt och rart. :)

Fredag igen.....snart måndag, som min syster brukar så positivt säga. Hahaaa men lite sanning ligger det allt i det. Måndagar och fredagar finns det gott om. !!!

Trevlig helg önskar jag dig! Anna

torsdag 18 november 2010

Lite mini sommar så här innan Jul!



Har ställt undan min Mårbacka pelargon i vår tvättstuga. Klippte ner mina 2 jag hade rätt kraftigt under våren och dom tog sig aldrig riktigt efter det. Under sommaren blommade dom fast dom var korta till växten så att säga :) Sen hade jag inte hjärta att slänga den ena för den hade lite för mycket liv kvar i sig. Den har nu fått stå hela långa hösten i vår tvättstuga bland all bröte på en bänk. I dag hittar jag den med en så söt blomma!!! Tänk jag som knappt en vattnat den stackaren.....

Det är fortfarande väldigt liten och ser nästan död ut på sina håll. Men blommar gör den!!!

När jag sedan snurrar på krukan märker jag att det växer en helt annan växt där med.
Hmmm ser mycket likt ut en sockerärt......Frågar min 8 åring om hon har en aning om vad det kan bero på...Jojo visst var det så att hon hade hittat en gammal fröpåse..... - Det är ju så gott med sockerärtor mamma!


Allt gott!! Anna

onsdag 17 november 2010

Röd jul

Dessa julgranskulor är från Sia.


Ljusstakarna är från Ikea.

Det röda verkar vara lite på tapeten när det gäller julens färger detta år. Man ser rött mycket mer än andra jular tycker jag. I granarna de senaste åren har det vart mycket vitt, svart, silver och inte några röda kulor direkt. Vi hade rött i granen då barnen var små men sedan tröttnade jag ( förvånande va??) och det blev vitt & silver för ett tag. Sen vart det lite svarta kulor som tillkom några år....Förra året bestämde jag att nästa jul skall bli vit och så får det bli. :)

Men dessa röda kulor var ju fantastiskt fina, visst var dom ?? Men nej....jag skall hålla mig till min plan....tror jag.....

Ha det riktigt gott! Anna

söndag 14 november 2010

Etikett tips!


Satt och bläddrade i en av mina inredningstidningar och läste lite om jultips. Det drar ihop sig så smått och jag känner att jag börjar längta alltmer till julen. Fast det är denna tiden nu innan som är den allra bästa tycker jag. När allt pyssel kommer i gång och man är så sugen på allt som har med julen att göra.

Min kära syster som känner mig så väl tycker att jag skall lugna ner mig lite nu. Hahahaaa "du tröttnar så fort det blir annandag jul" Men som sagt det är nu som det är som mysigast. Tycker jag :)


Om du klickar HÄR kommer du till Allt i hemmets hemsida. Där kan du ladda ner lite småsöta juletiketter som du sedan lätt kan skriva ut på ett fint papper. Enkelt och fint! Nästan som hemmagjort, eller hur?? :)

Nu är det nattedags här. Ny dag i morgon! Natti Anna

fredag 12 november 2010

Till Tomten!


Tavlan med den rätt söta texten gjorde jag till förra julen. I all sin enkelhet så är den rätt gullig, tycker jag i alla fall. :)
Den står nu på vår bänk i hallen i väntan på lite mer "juligt" sällskap. Känns som det kan funka att börja plocka in lite av naturen nu. Kanske blir det lite skogen under helgen för att hitta lite fin mossa och lite annat som man kan göra lite roligt med. Visst är det härligt när man börjar få energin tillbaka och lusten att skapa lite?

Nu blir det snart läggdags här, så man blir pigg till morgonen. :)

Kram Anna

Ylva Skarp




Visste ni att Ylva Skarp numera har en egen webbshop där hon säljer sina fina alster ? Så mycket fint hon skapar !! Gillar hennes poesiträd sen länge, vart på väg så många gånger att köpa det. Nu har hon en hel del inför julen som den fina adventsljusstaken till exempel. Eller fina etiketter till lite av varje.

Allt gott! Anna

*1*2*3*4*


var det då mitten av november och om två veckor är det dags för 1:a advent!!! Jag hittade dessa siffror som jag hade förra året på våra adventsljus. De får komma till användning även i år, tänkte jag. Kanske skall ta och göra julpyssel denna helgen, vet att ni är en del som startat lite smått.... :)

Haft en tid med trötthet, lite håglöshet och mycket lite energi tyvärr. Sånt är ju livet emellanåt och ibland blir det helt enkelt för mycket. Har en halsinfektion som jag inte blir av med och som också gör att jag känner mig trött. Skall försöka mig på lite pyssel under helgen så kanske jag blir glad igen. Hoppas kan man ju alltid.......

Jag önskar dig en skön helg, fredag som det är i dag. Kram Anna