söndag 6 juni 2010

Livet

Jag har en älskad dotter som skall börja i 9:an till hösten. Ni hör ju själva, 9:an !!
Jag kan bara konstatera att livet har snurrat på i en hiskeligt hög fart. Minns denna tiden som om det vore igår och fortfarande är det en tid som tillhör mina topp 10 på "livets roligaste minne lista".

Minns hur jag och min älskade vän J tillbringade vår tid med att prata killar, JÄMT!!! -"Han kollade på dig" - Nää gjorde han!!!
Kommer du ihåg J?? (jag har nämligen lyckan att fortfarande ha min bästis från den tiden kvar i mitt liv. Våra familjer umgås och tycker mycket om varandra och det är så fantastiskt roligt att ha dessa minnen tillsammans.)

Vi gjorde 7 minuters kola som vi sen tog med oss ut på promenad och diskuterade hur vi skulle överleva nu när sommarlovet kom. Jo för på den tiden längtade vi tillbaka till skolan eller till vissa killar kanske. Vi gick nämligen på en skola en bra bit från där vi bodde och alla killar träffade man ju inte på under sommarlovet då. Fruktansvärt dumt!!

Nu idag tänker man att hur i hela världen det kunde gå så fort, jag säger till min dotter att njuta av den här tiden. Men ni vet ju hur tonåringar är....- Ähh vad fånig du är mamma, jag längtar till jag skall flytta utomlands och gå i skola i Usa eller när jag äntligen skall få egen lägenhet. Det är ju så, man ser det inte förrän det är långt borta, hur underbart det var att vara ungdom och fri som en fågel.

Kunde inte låta bli att kopiera denna underbara text, skriven av Gert Fylking.

Den talar för sig själv så håll till godo !! Anna

Njut av din ungdom, eller skit samma, förresten, du kommer ändå inte att förstå fördelarna med att vara ung förräns du är för gammal. Men tro mig, om tjugo år så kommer du att sitta och titta på gamla bilder och minnas; alla de möjligheter du hade och hur fantastiskt snygg du faktiskt var.

Få inte skuldkänslor bara för att du inte vet vad du ska göra med ditt liv.
De mest intressanta personer jag känner hade ingen aning om vad de skulle göra när de var 25 och några av de mest intressanta 50-åringarna jag känner vet det fortfarande inte.
Slösa inte bort tid på avundsjuka för ibland ligger du före, ibland efter. Loppet är långt och i slutet kommer du ändå att vara ensam.

Oroa dig inte för framtiden, de riktiga problemen i ditt liv kommer nämligen ändå att bli såna som du idag aldrig skulle kunna föreställa dig. Och du, det går inte att bromsa sig ur en uppförsbacke. Lär känna dina föräldrar för du vet aldrig hur länge de finns kvar och var snäll mot dina syskon. De är din bästa länk till det som varit och troligtvis de som kommer att stötta dig bäst när du som mest kommer att behöva det.
Tyck om din kropp. Använd den på alla sätt du kan. Var inte rädd för den eller för vad folk tycker om den. Den är ditt livs bästa verktyg. Läs inte veckotidningar, de får dig bara att känna dig ful.

Kanske gifter du dig, kanske inte. Kanske får du barn, kanske inte. Kanske skiljer du dig vid 40, kanske dansar du Macarena på ditt Guldbröllop. Oavsett hur det går, så skryt inte men var inte alltför hård mot dig själv heller. Hälften av det du kommer att lyckas med är ren tur och detsamma gäller för alla andra.

Bo i Stockholm minst 1 år men stick innan du blir för dryg.

Bo i Norrland 1 år men dra innan du blir för trög.

Spara alla gamla kärleksbrev – släng alla kontobesked.

Håll inte på för mycket med ditt hår för man sover väldigt dåligt på papiljotter.

Använd tandtråd.

Lär dig acceptera några obestridda sanningar:
Priset stiger, politiker ljuger och du kommer att bli gammal.

Liksom att, en dag så sitter du där och tjabblar om att:
Det var billigare förr, politikerna var ärliga och barnen hade större respekt för sina föräldrar.

Var försiktig med alla råd du får och ha tålamod med de som ger dig dem.
Kom ihåg att råd är en typ av nostalgi – det är som att fiska i slasken efter sånt som hänt, skölja av det och återanvända det som värdefull information.

7 kommentarer:

 1. Visst tittar man tillbaka på den där tiden med ett leende på läpparna.
  Tänk så blåögt och oskyldig allt var då....man skulle erövra världen.
  Hihi men såååå lastgamla är vi väl inte ändå goa Anna???
  Fniss..
  Ha en fortsatt fin dag och ta hand om dig
  Kram Lina

  SvaraRadera
 2. Ja, Anna, jag blir alldeles varm när jag läser det du skriver. Det var verkligen en underbar tid och så mycket känslor vi hade. Tänk att det gått så många år och ändå minns man det så väl och detaljerat, allt killprat och jag blir så full i skratt när jag tänker på alla gånger vi frågat varnadra om "han" kollade efter oss och hur "han" kollade. Tänk att Alfrida är där nu och Emilia närmar sig med stormsteg.....och att vi fortfarande har varann;) kram

  SvaraRadera
 3. Mmm...precis så är det, det går så fort! Fast det trodde jag inte på när min mamma sa det...Texten är underbar, den läser han och Jill Johnson sjunger, så härlig! Den engelska versionen "The Sunscreen song (class of '99) spelade vi förra året på Louise student! Så mycket klokskap i en låt...Kram!

  SvaraRadera
 4. Ja du den texten var klockren den, så är det, tiden bara rinner iväg.
  Man måste ta tillvara på den så gott det går.
  Ha en riktigt fin vecka nu
  Kram Lena

  SvaraRadera
 5. Raring...Känner igen mig och du ett tips! Låt henne åka, det kommer att vara den bästa tiden i hennes liv. Det var det för mig...
  Kramis A

  SvaraRadera
 6. Då har vi döttrar som är lika gamla, min 'lilla' tjej ska oxå börja 9:an nu...ujuju var tar åren vägen!!?;-) Hua att släppa iväg henne till USA, hur ska det gå, *ler*...

  Ha det bäst!

  Kramkram Sofia

  SvaraRadera
 7. Åhhh så klockren :) hahaha , Jag är i mina bästa 21 år men tänker dock aldrig bo i stockholm i ett år . Men som sagt man ska aldrig säga aldrig.

  Kram Malin

  SvaraRadera