söndag 31 oktober 2010

MacaroonsI går bakade min 15 åriga dotter macaroons för första gången.

Vi har pratat om detta länge och medans vi var hos goda vänner på middag bakade hon dessa små godbitarna. Inte helt lätta att baka och dessutom helt själv, visst var det bra jobbat!??

Vi har kollat en hel del recept och det finns en hel del riktigt svåra recept. Det skall kokas lagar och gud vet allt......receptet hon använde kommer från Sommarens söta av systrarna Eisenman. En favorit serie böcker i detta huset hahaa.
Men det var verkligen det enklaste receptet men ändå långt i från nåt enkelt bak.

Hon är nöjd över sitt bak men skall inte snåla på hushållsfärgen nästa gång. Dessa blev lite svagt gula och rosa......Jätte goda och ur läckra att titta på. Grymt duktig tjeja med som diskat och röjt efter sig så det var fint i köket då vi kom hem. Underbara unge!!!

Fin söndag! Kram Anna

7 kommentarer:

 1. Hej, å vad duktig hon är! Har dragit mig för att göra de där, för det verkar knepigt! De andra pastellkakorna på samma sida i boken har vi gjort- jättegoda och lite enklare!

  Önskar dig en fin vecka,
  kram
  Jessica

  SvaraRadera
 2. Hej Anna!
  Vad duktig hon är din dotter! De ser jättesmarriga ut:)

  ha en trevlig vecka!

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 3. hon är så duktig så :) hade aldrig haft ork till det. Ser ut att vara väldigt goda .

  Kramar Malin

  SvaraRadera
 4. Då var det som jag anade... att du har fina barn tack vare pepparkakorna de får i filen!:)
  Har aldrig sett dessa godsaker med chokladkräm i mitten, uj så smaskiga de ser ut!!! Hälsa henne att det gjorde hon himla bra!!!

  Skönt att höra att du mår bättre idag, men det lät inget vidare det du upplevde igår... Hoppas det är tillfälligt du har mer att göra än annars...! Önskar jag kunde skicka dig all kraft du behöver just nu, du fina bloggvän!
  KRAM

  SvaraRadera
 5. har en tävling i bloggen just nu som går ut på att du ska lista ut vilket intro det är jag spelar på piano :) kika in och se om du vet vad jag spelar!

  SvaraRadera
 6. Mmm, så goda de ser ut! Vilken duktig dotter som till och med diskade efter sig!

  Ha det bra!
  Agneta

  SvaraRadera
 7. Åhh, jätteduktig dotter du har!! Antar att det är en stolt mamma som mumsade i sig en!! :-) Fin blogg med mycket inspiration!!!

  SvaraRadera