torsdag 10 december 2009

Att sjunga och en röd amaryllis


En röd och fin amaryllis blommar, med sina stora klockor här hemma nu. Jag har planterat den i en stor glaskruka tillsammans med grön mossa och lite silvriga hjärtan. I all enkelhet.....Lyssnar på Il Divos julskiva, underbar är ordet!! Nån mer som gillar dessa gossar med sina fina röster?? Jag är en total allätare av musik, gillar väldigt mycket olika sorter. Har alltid gjort det, sen jag var liten. Alltid älskat att sjunga och gjort det mycket när jag var i tonåren. Skolkör, kyrkokör, solo och i olika tjejband ( dock väldigt amatörmässiga små band ). Min stora dröm var (och är i hemlighet :) ) att vara med i en musikal. Jag tog sånglektioner under några år där med två olika sångpedagoger. Då var det bland annat opera som jag sjöng med den ena sångpedagogen. Hon arbetar fortfarande på Göteborgsoperan. Det var väl aldrig tänkt att jag ville sjunga opera men den sångtekniken är ju en riktigt bra grund att kunna. Nu förtiden sjunger jag mest i bilen, hemma och på jobbet förståss....imsevimse och sådana underbara verk. :)


Nåt jag riktigt saknar är att sjunga i kör, det är så otroligt roligt!! Det skall jag göra när jag finner mer tid. Det finns en kör, en gospelkör i Göteborg som är lite känd. Den kören har en grymt bra körledare, nämligen Björn Hedström. Det är nog en riktigt härlig känsla att vara med i den kören tror jag. Får se om jag kan få chansen till det nån dag......Drömma kan man ju alltid.....
Ha det så gott! Kram Anna

8 kommentarer:

 1. Det skulle jag vilja göra, sjunga i kör alltså det verkar så kul. Det gäller bara att hitta tiden.
  Kram Åsa

  SvaraRadera
 2. Sjunga i kör är kul. Just nu känns det dock inte som att tiden finns. Men någon dag så kanske jag tar tag i det igen.
  Jag hade gärna sjungit i en kör som Björn Hedström leder. Han är jätteduktig.
  Kram Therése

  SvaraRadera
 3. Vackert vackert! Jag sjöng i kör i 10 år och spelade t o m in en skiva men det var länge sen nu. Saknar också den tiden ibland men det är just tiden som saknas numera..

  kram

  SvaraRadera
 4. Åhh jag hoppas verkligen att du får sjunga i kör snart igen!!! Din längtan efter det kändes så starkt ända hit...!

  Själv har jag varit med i "Vi som inte kan sjunga-kören" hihi... Vi var ett gäng som så gärna ville, men inte riktigt platsade i en riktig kör. Vi hade ETT framträdande innan vi gav upp...:)
  Lustigt att du skriver om Göteborgsoperan, min dotter är nämnligen där just nu, på genrepet av Trollflöjten! Ska bli roligt att höra vad hon tyckte när hon kommer hem om någon timma.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Så vacker jul röd färg på din Amaryllis...Il Divo gillar jag oxå men sjunga är jag tyvärr inte bra på:)

  Kram Helena

  SvaraRadera
 6. Jag älskar också Il Divo. Vilken vacker amaryllis du har och det var verkligen fint att ha den i en stor glaskruka.
  Kram Lena

  SvaraRadera
 7. Sjunga i kör är det bästa som finns!
  Jag är med i en kör som tränar på tisdagar och jag längtar varje vecka.
  Tyvärr sitter jag hemma med kliande hals och utan någon röst för tillfället. Vet inte om jag kan sjunga på tisdag eller hinner träna upp rösten till jul heller för den delen.

  Man mår bra av att sjunga:)

  SvaraRadera
 8. Vad fint du gjort i glaslyktan. Det är såå fint med röda amaryllisar!

  Kram Ulrica

  SvaraRadera