fredag 17 september 2010

Äppel Päppel.....
Äpplen hör ju hösten till och de brukar ju smaka så mycket godare än alla "köpe" äpplen. Just dessa fick mannen med sig hem från en tacksam kund. Så fint röda, lyser upp hela vårt kök.

Kunde ju inte motstå att lägga några i min fina korg ute vid vår entre. Tillsammans med min höstblommor och mina nypon blev det riktigt fint. Så fint med alla dessa röda toner som kommer på hösten tycker jag.

Såklart fick det bli en äppelkaka av en del av äpplena. Hittade receptet på nätet då jag inte fick tag på min mamma. Hon bakar nämligen en jättegod äpplekaka. Det enda jag vet om den var att hon hyvlar smöret uppe på kaka, istället för att ha smöret i smeten. Googlade och fann ett liknande recept ( undra om det är samma? ) och så här bidde resultatet. Försvinnande god, kan jag meddela!!

Nu är det fredag och jag skall strax till jobbet. Har det sena skiftet denna fredag så jag jobbar till 17.30. Efter det väntas lite god mat och den underbaraste av veckans kaffekoppar. Den som vi slurpar i oss efter maten på fredagen, då allt är städat och klart för att fira helg. Den är bara bäst!!

Önskar dig en härlig fredag ! Kram Annis


4 kommentarer:

 1. Kom på mig själv med ett leende på läpparna när jag läste detta inlägg...!:)

  Och så blev jag kaffesugen...!;)
  KRAM

  SvaraRadera
 2. Fin rubrik i inlägget, tycker jag!!! :) Hihihi! Snygga bilder också för den delen! Kram siz

  SvaraRadera
 3. Äpplena ser både vackra ut och smakar säkert jättegott, så fint och så vackra bilder!

  Tack så hemskt mycket för komplimangen om dockhuset! Jag har försökt skriva ihop lite tips och mått och sådant, men det blev ganska mycket text (har svårt med det där kortfattade, hihi) så tror att det är bättre att jag mailar dig istället. Kan du skicka din mail till mig? Min adress är frkpysselsnabelagmailpunktcom

  Kram!

  SvaraRadera
 4. Äpplena passade bra både på det fina fatet och i korgen. Du har gjort så höstfint utanför dörren.

  Ha en skön helg!
  Agneta

  SvaraRadera