fredag 23 januari 2009

Planteringsbord

Det är ett snötäcke utanför dörren och det är rätt grått och trist. Men jag har ändå börjat tänka lite på min trädgård och hur vi skall få den att bli mysig. Eftersom vi inte bott här längre än ca 7 månader så har vi inte gjort någonting med trädgården. Det skall bli jätte roligt att få planera den lite nu när det ganska snart är vår. Jag vet vissa saker som jag vill ha och vi har börjat skissa lite på vissa delar av tomten. Vi har en slänt från vår altan till grannens ( min mans brors trevliga familj) tomt. Är det någon som har tips på vad som kan vara trevligt/snyggt att ha i en slänt som går uppåt !!??? Så tacksam för lite idéer.
Ett planteringsbord är något som jag verkligen skulle vilja ha. Jag vet att min kära svägerska skall få ett av sin man ( min favorit bror alltså). Tänk ibland så tar det ju inte alls så lång tid att bygga två stycken....när man som han är en stark, smart och en mycket ödmjuk man.
Men hur som helst så är det ju så himla fint med ett sådant bord, och praktiskt. Det får bli att hitta ett sådant, helt klart! I år skall jag försöka mig på att så lite blommor alldeles själv. Har en syster som gör detta och det blir hur fina blommor som helst.
Visst känns det lite varmare bara man börjar prata om blommor och bin !!!!
Ha det ! Kram Anna

4 kommentarer:

 1. Åh, han kanske kan bygga tre när han ändå är i farten? Det går säkert nästan lika fort! Hihi!

  SvaraRadera
 2. En snygg stengång med flata naturstenar upp till svågern och svägerskan (dock med vingelrisk efter vin) men det är snyggt!! Marktäckande blommor och buskar, samt något som sticker upp, typ gräs eller iris. Kanske en minibäck som porlar. Sedan måste det till belysning som är så läckert. Vad tror du om detta??

  SvaraRadera
 3. Du, jag såg en sådan smart grej på "Äntligen hemma" Dom tog en gammal diskbänk med stor bänkyta och monterade den utomhus på en konstruktion så att det gick att ha hyllor under. Där förvarades krukor, jord, planteringsspadar osv. Kopplingen till kranen var en vanlig slangkoppling, så att man använde trädgårdsslangen för att få vatten till diskbänkens kran. Kanske en idé??

  SvaraRadera
 4. Så härligt att börja planera för trädgården! Ska dock inte ge dig några tips där... trädgård är inte min starka sida...
  TACK för dina ord! De värmde! Jag är inte helt återställd ännu men på god väg och jag tror att det kommer att gå bra hela vägen.
  Ha en fortsatt bra helg!
  Kram

  SvaraRadera