måndag 7 december 2009

Bak tradition








Varje jul så länge jag kan minnas har det bakats tunnbröd hemma hos mina föräldrar. Det är vanligt tunnbröd men också vört tunnbröd. Lite segt juldoftande underbart gott bröd. Idag var det så dags för årets bak. Jag och mina barn hjälptes åt tillsammans med mina föräldrar att baka.
Det blev 60 kakor till slut och frysen är nu fylld. Mannen som älskar detta vörtbröd känner sig oerhört lycklig ikväll, där han sitter med sin macka i tv soffan. Bakugnen är från 30 talet, man kan ju bara tänka sig hur många kakor bröd det blivit gräddat där genom åren.
Ha det gott! Kram Anna

10 kommentarer:

  1. Hej Vännen!
    Åh vilka fina bilder från er bakdag!! Vad gott med hembakat tunnbröd:)

    Vad kul att du är med i min tävling!

    Ha en trevlig vecka,
    Kraam Jenny

    SvaraRadera
  2. Men du kära kära Anna!!!! Gristunga? Ogillar den vita chokladen?? Vad är det med dig asgarv.......
    Vad kul att du tog utmaningen...Kul att få reda på lite mera om dig vännen. Tunnbröd, mums vilka härliga bilder.
    Ha det gott, tat lugnt med träningen hihi.
    Kram till dig/ A

    SvaraRadera
  3. Vad gott det låter;) Vi gjorde själv lite sådana där måsten i helgen, som korv och leverpastej. Kul med traditioner...

    SvaraRadera
  4. Min kommentar försvann så jag provar igen.
    Det jag ville säga är att det låter underbart när man tar tillvara på de gamla traditionerna och bakar i gamla ugnar. Själv får jag allt göra mitt tunnbröd i vanliga ugnen och det går ju det med men skulle gärna göras i en gammal bakugn. Lyckliga du. Sätt hänglås på frysen nu så att din gubbe inte äter upp allt innan jul.
    Ha det så bra. Kram Lena

    SvaraRadera
  5. Vilken mysig dag ni måste ha haft. Och jag förstår maken din!
    Jag har antagit din utmaning...
    Kram Therése

    SvaraRadera
  6. Vilken härlig tradition! Och gott låter det som. Jag gillar ju att baka men att göra det allihop tillsammans verkar riktigt, riktigt julmysigt.

    Önskar dig en fin tisdagskväll!
    Cathrin

    SvaraRadera
  7. Åh hur smarrigt såg inte det där ut?:-) Tunnbröd som är så gott!!

    Kul att du är med och tävlar hos mig oxå!:-)

    Kram Sofia

    SvaraRadera
  8. Nu får jag skriva om, mitt inlägg försvann, poff sa det morr morr. Mat ja??? Fläskfilégryta med cabanosskorvar, ättiksgurka, har du ätit den? Godare om man gör den dagen innan, får stå och fläska till sig lite hihi. Om inte skriv så skall jag försöka hitta recept. Annars vete sjutton...
    Hoppas att du mår bra.
    Puss & Kram / A

    SvaraRadera
  9. Åh, vad lyxig med hemmagjort tunnbröd!! Går det att göra utan en sån bakugn? Och vilka underbara bilder!

    Ha det bra!

    Kram Pernilla

    SvaraRadera
  10. Vilken trevlig och GOD tradition!!
    Mums!
    Paketet har nu kommit och vad fina dina:)kulor var!!! Så glad för dem!!!! Och själva paketet... så fint inslaget att jag självklart sparat på pappret... fniss...
    KRAMAR

    SvaraRadera