lördag 2 januari 2010

Kom Loy


I år fick vi se nåt iallafall för oss helt nytt på nyårs himlen. Jag förstod att det måste vara dessa fina lyktor som man sett på bilder från Thailand. Nu har jag tagit reda på lite mer. För er som inte vet kallas dom Kom Loy. Det är ca 1 meter stora lyktor gjorda av rispapper som tänds och fungerar som en varmluftsballong. Det var så otroligt vackert när dessa seglade förbi högt upp i den mörka natten. Tyst och så stämningsfullt och fint. Detta kommer jag garanterat att ha till nästa nyår. Istället för alla dessa raketer som kostar skjortan och som smäller och dånar. Vilken skillnad det hade vart med bara dessa lyktor!!!! Ojojoj......

Blev du liksom jag intresserad av att införskaffa till nåt firande under året eller till nästa nyår, titta in på Coolstuff. Där finns de att köpa, men det finns fler ställen. Ett litet tips så här en lördagskväll. :)

Natti ! Anna

10 kommentarer:

 1. Dom är jättefina vännen/ Kram kram A

  SvaraRadera
 2. Några på vår gata hade sånaistället för raketer och jag tyckte också det var underbart vackert!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Hallå där du!
  De där lyktorna är väldigt vackra. När jag arbetade på skolan så gjorde vi såna så eleverna skulle få testa, jätteroligt.
  Jag köper aldrig raketer, tänker alltid på de stackars djuren som måste lyssna och bli rädda och dyrt blir det också.
  Såg du förresten att jag skrev ett litet meddelande till dig på min blogg? Nej det är ju några dagar sedan nu men jag ville i alla fall tala om att jag inte kan gå in på din blogg från min egen dator för jag kommer aldrig ur den, jag tror det beror på något med snöeffekterna men vet inte säkert. Andra bloggar som jag heller inte kunde gå in på tog bort snön och sen var det inga problem längre. Ja jag vet inte men du kanske skulle kolla så du inte missar en massa läsare. Det kan ju vara min dator också man vet aldrig.
  Kram
  Lena

  SvaraRadera
 4. Gud så fina! Det hade ju varit mycket mer stämningsfullt än de vanliga "trökraketerna" som vi har! De roar mig inte alls...Ska definitivt köpa såna nästa år!

  SvaraRadera
 5. Åh så stämningsfull & vackert!!
  Absolut ett måste till nästa nyår. Gillar INTE raketerna...

  Ha en härlig måndag!

  Kram
  Anna-Malin

  SvaraRadera
 6. Håller med övriga här, verkligen jättevackra. Vill också testa detta nästa nyår! Tänk om alla gjorde det istället, hade ju blivit hur vackert som helst. Ja, Anna Jonas fyller 40 i år, så någon fest blir det. Har börjat fundera nu. Får se vad det blir.
  Kramar

  SvaraRadera
 7. Hej igen tjejen!
  Jajamensan nu kan jag gå in och ut på din blogg hur mycket som helst, tack för att du tog bort snön, jag tror att vi är flera som haft problem med den på våra bloggar, jag tog som sagt bort min tidigt.
  Gott nu återkommer jag regelbundet igen.
  KRAAAM Lena

  SvaraRadera
 8. SÅÅÅ BRA TIPS!! Det ska jag köpa!!
  Hoppas allt är bra med dig, kanske är du redan igång och målar skåpet... eller så ligger du i soffan och klurar på vilken färg du ska välja efter alla våra tips och råd..:)
  Hur som, ha det gott vännen!
  Kram

  SvaraRadera
 9. Åh vad vackert det skall jag tänka på till nästa år du kanske kan ha en liten påminnelse i december.Dessa kan man titta på längre än en raket som pyser upp och exploderare på några sekunder. Och barnen blir inte så rädda och kan skada sig.

  SvaraRadera
 10. Ja de där "lyktorna" är verkligen jättefina! Var en otrolig upplevelse blandat med sorg då vi förra året på årsdagen av Tsunamin från stranden i Phuket fick beskåda 1000-tals som täckte himlen..jättevackert!

  SvaraRadera