fredag 1 januari 2010

Uppdatering: Blivande fondväggen


Fick en kommentar från gulliga Fröken Fräken, om jag inte kunde lägga ut en bild på väggen som skall fixas till lite extra. Lättare kanske att göra sig en bild av det då, SÅKLART! Att jag inte tänkte på det!! :)

Det syns väl på bilden att rummet blir lite mörkt, speciellt under vintern. Rummet är avlångt och om jag inte har helt tok fel så är det väl denna vägg ( kortsidan) som skulle bli en bra fondvägg? Gör man lång sidan till fond lär väl rummet kännas ännu mer avlångt? Fel/ rätt?

På bilden syns vårt gamla vitrinskåp som jag älskade för X antal år sen. Nu står det där det står för att de som bodde här innan hade gjort ett riktigt fint hål i tapeten..... Skåpet vet jag inte heller vad jag skall göra med, måla vitt? Lasera mörkt? Ha det i min lillas rum, med böcker och lite fina detaljer är en tanke...... Nån som får en bra ide´?

Kram Anna

13 kommentarer:

 1. Fondvägg är ett enkelt sätt att förnya på utan att ta ut sig helt. Vi har ett långt vardagsrum som fick en fondvägg och det var ett evigt velande innan vi tog tag i det. Till slut blev det mer "gör nu och känn efter sedan". Det blev en kortsida för att som du skrev en fondvägg på långsidan gör rummet ännu längre. Och vårt rum blev kortare. Och finare. (Fast jag har redan tröttnat och vill göra om igen...)

  Min mamma har ett likadant vitrinskåp fullt med tyger och pysselgrejer. Väcker i alla fall min skaparglädje! Skulle så klart bli ännu finare vitmålat med dito innehåll, men det är nog tidskrävande att måla (?).

  Ser fram emot att få se förändringarna hos dig!

  Kram och god fortsättning!
  Cathrin

  SvaraRadera
 2. Ska bli kul att se vad du bestämmer dig för att göra!

  Kram Pernilla

  SvaraRadera
 3. Hej Anna!
  Kommer bli jättebra med en fondvägg där!
  Vitrinskåpet skulle jag nog måla vitt om jag var du;)

  I mitt nästa inlägg visar jag utmaningen jag fick av dig:)

  Ha en trevlig kväll,

  Kraam Jenny

  SvaraRadera
 4. Spännande med projekt! Gott nytt år önskar jag dig! Skåpet hade väl blivit fint i lillans rum, kanske vitt? Kram!

  SvaraRadera
 5. Jag köpte ett skåp på blocket i samma stil som jag målade vitt det blev jättefint. Det är många som frågar vart det kommer ifrån.
  Det skall bli spännande att se vad du bestämmer dig för likaså vad som kommer att hända med din te och kaffe förvaring./mia

  SvaraRadera
 6. Vilken trevlig blogg jag hittade till! :)

  Jag tycker absolut du kan måla vitrinskåpet i någon vit kulör! Jag målade mitt vitrinskåp i kulören Krita alldeles nyligen. Om du vill titta på det finns det på min blogg under Etiketter - "Möbelrenovering"!

  Kram!
  Sanna

  SvaraRadera
 7. Jag får bara hålla med! Ny fondvägg och måla skåpet vitt! Ett tips är ju att botanisera hos Måleributiken.se där man kan beställa hem provtapeter till en liten kostnad (de första två är gratis)
  Kul att se vad det blir!!
  Här ska målas en del i vitt, härligt med nytt år och nya planer!!
  Kram

  SvaraRadera
 8. Hej Anna!!

  Så roligt med projekt ;)))
  Fondväggar är kul och eftersom det "bara" är en vägg går det snabbt att ändra om man vill det (hi-hi)
  Börja du med väggen, sedan när du är färdig med den ser du vilken färg och stil du vill ha på skåpet!

  Spännande!

  Stor Kram!

  SvaraRadera
 9. Hej Anna vad roligt med nya projekt.
  Skåpet skulle nog göra sig jättebra i vitt. men det är ju en hel del arbete att måla om.
  Ska bli roligt att se det färdiga resultatet sedan.
  Stor kram Lina

  SvaraRadera
 10. Hej Anna!
  Du frågade om kvistarna behövde lackas..jag lät sambon kika på bilden och han skulle gjort det sa han..du kan ju alltid fråga i färgaffären oxå, de brukar ju ha bra koll på sånt där:)

  Ha en trevlig lördagkväll!

  kraam Jenny

  SvaraRadera
 11. Kikar in o önskar dig en God Fortsättning på det nya året! Skåpet skulle säkert vara jättefint i vitt...Lycka till! Kram Therese

  SvaraRadera
 12. Käraste Käraste Anna...Nu ses vi 2010. Hoppas att ni har haft en bra start vännen. Måla skåpet vitt om du orkar hihi. Angående fondvägg, är det ett måste? Varför inte bara måla vitt? Tråkiga jag huhhuh....Japp så ser jag ut. Hade viss vånda när jag la ut mig men sen tänkte jag äsch, här i staden vet ju folk hur jag ser ut och ni andra bor ju på spridda ställen så vad gör det. Och man yppar ju stor del av sitt liv ändå på bloggen....Sen tycker jag inte om mig själv på bild, men det är ju en annan sak hihi.
  Hoppas att ni har en bra helg vännen.

  Stra kramen A

  SvaraRadera
 13. Se där, nu fick jag se väggen! Om det vore jag skulle jag antingen välja att måla hela rummet vitt, om det är så att det lätt blir mörkt där. Ett alternativ är en ljus tapet med ett diskret mönster, gärna ett i samma färg men där mönstret är glansigt så att det blir lite liv och ljusreflektion. Skulle inte välja någon väldigt mönstrad tapet i starka färger för den tror jag att du snabbt tröttnar på.
  Skåpet tror jag blir jättefint om du målar om det, tex i vitt eller ljusgrått, även om det är pilligt. Jag skulle rekommendera att du kvistlackar alla kvistar innan först bara.

  SvaraRadera