söndag 3 maj 2009

Lite måleri tips......Tack!!


Tänkte efterlysa lite tips på hur man får ett gammalt trist furubord att bli till något snyggt och nytt!!!!
Jag tycker om benen på bordet. Själva skivan har ju överlevt 3 härliga ungar med allt vad det innebär så det finns ju diverse jack och annat på det. Men jag tror att man kan få den rätt slät om man slipar den. Inga problem, MEN sen undrar jag hur man gör för att få den tex vit....Ja att man målar det fattar jag men vilken färgsort, jag vill ju helst att det skall hålla ett tag. Finns det någon speciellt till bord???? Har ju fortfarande en liten 7 åring som älskar att pyssla och skapa, jag vill gärna att hon skall kunna fortsätta med det utan att man får ett nervspel......Vet inte riktigt hur jag skall göra med stolarna heller....Antingen får jag måla dom också, vilket är ett himla jobb då dom oxå är riktigt svarvade. Eller så har jag tänkt på att köpa lite modernare "skalstolar" i vitt till...Kanske kan bli snyggt????? ÅÅÅÅÅÅÅ jag behöver lite hjälp!!!!! Ös på med kommentarer och ideér tack!!!!
Eller så slutar det med ett ek möblemang till slut iallafall. ( Har ett grått kök med vita luckor) Kram Anna

5 kommentarer:

 1. Det finns en färg som håller mer. Vi har målat vårat köksbord på landet och vi frågade i färgaffären. Lycka till...

  Kram Anne

  SvaraRadera
 2. Det ska som Anne skriver finnas slitstark färg - fråga i färgaffären. Kommer bli jättefint vitmålat med stolarna till!

  Tack för hälsningen hos mig!

  kram Mia

  SvaraRadera
 3. Det där fixar du :-)
  Det är bara att slipa tills du blir nöjd med underlaget, tvätta med målartvätt, måla med vit grundfärg (till möbler) sen måla med en lack färg i matt eller blank beroende på hur du vill att den ska se ut. Ett tips är att köpa en liten roller och köra sista lagret med färg med den ovanpå, så det blir slätt och fint.

  Lycka till!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 4. Jag skulle först ta och slipa ytan som ska målas så att färgen håller bättre. Man kan spackla igen om det är stora hack i bordsskivan - det kan ju hända att de syns tydligare när skivan är vit nämligen. Sedan skulle jag köra direkt med snickerifärg som är oljebaserad, och ska den tåla lite får den då inte vara matt. Det kan ju hända att det finns någon skyddande lack som man kan måla på, fråga i färgaffären!!

  SvaraRadera
 5. Du måste berätta för mig hur det gick med betongen. Jag har ett stort rabarberblad i betong som jag har fått.

  Kram Anne

  SvaraRadera