onsdag 13 maj 2009

Mina betong ljusstakar !!!Min första gjutning i betong. Rätt tuffa ljusstakar tycker jag. Gillar det där lite grova och lite råa.... Jag ville mest prova hur man gör och då fann jag ide´n att göra i petflaskor. Jag använde finbetong men jag vet inte om det vart så"fint" direkt. Det var rätt mycket småsten i den men det verkar inte synas på det slutliga resultatet. Finns det någon annan betong som någon testat som blir finare?? Gjorde även en liten skål/kruka som jag skall visa en annan dag. Den skall brinna en stund till. Oljade in all plast så det gick riktigt smidigt att få ur det. Däremot ljusen....vet inte hur jag skall få ur dom. Oljade även dom och har inte tagit i med hårdhandskarna för att få ur dom, men dom verkar sitta!!! Någon som har en ide´om hur man gör för att få ur dom nästa gång???
Riktigt roligt var det att gjuta iallafall jag kommer garanterat att göra det igen.
Kram Anna

8 kommentarer:

 1. Skitsnygga!! Ska oxå testa detta!!! Ha det!!

  SvaraRadera
 2. Det brukar gå bra med en korkskruv när ett ljus har fastnat. Om du vill ha grövre resultat, så blanda i lite egna stenar i finbetongen. Kan bli ett finare resultat om du vill ha dom råa.
  Slick i örat

  SvaraRadera
 3. Ja men visst ÄR det kul med betong =) Fick ärligt talat inte heller loss stearinljusen när jag gjutit, så det fick helt enkelt bli den "naturliga" vägen... de fick brinna ner HELT. Har tyvärr ingen annan idé, för jag hade också oljat ordentligt innan??+

  Stor kram/H

  SvaraRadera
 4. Vad duktig du har varit som har gjutit själv, jättefint!

  Fin saltskål ifrån Bruka, jag letar ännu efter en saltskål som passar, men har ännu inte funnit rätt :)

  Kram Anne

  SvaraRadera
 5. Wow så fina!! Och redan vid första försöket... (så blev det inte för mig kan jag säga...)
  Såg något program där de sa att det enda sättet är att låta ljusen brinna ner helt och hållet!
  Nu är jag så sugen på att testa betong igen,
  tack för inspirationen!
  Kram

  SvaraRadera
 6. Vilka fina ljusstakar :)

  Ha det så bra!

  SvaraRadera
 7. Vad snygga de blev! Jag har sett en beskrivning på betongljusstakarna men inte prövat ännu men de blev ju supersnygga! :) Hur gjorde du så att det skulle bli ett hål för ljuset?

  Vilken fin blogg du har och tack för din hälsning hos mig!!

  kram /Johanna

  SvaraRadera