måndag 15 juni 2009

Biscotti i solen







Idag har jag bakat Biscotti. Har bakat det förr men då med ett lite mer avancerat recept. Denna gång testade jag Systrarna Eisenmans recept i boken: Två systrars söta. Busenkla att göra, kunde till och med göra dom med en hand ( vilket är ett måste just nu ) och riktigt goda. En kaffe i solen och lite biscotti att doppa i. Det är livet det !!!
Tänkte bjuda på receptet så även du kan unna dig en paus i vardagen:
ca 45 skorpor
Sätt ugnen på 175 grader
100 g smör
2 dl socker
3 ägg
7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mandel ( skall vara skållad och skalad men jag tog med skalet på )
2-3 droppar mandelessens
Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.
Blanda ner alla torra ingredienser och mandeln och rör till en slät smet. Smaka ev ( gjorde utan och det blev oxå gott) av med mandelessens.
Rulla ut degen till 3 rullar och lägg på plåt. Grädda i 15 minuter. Ta ut plåten och stäng av ugnen. Skär längderna diagonalt i ca 2 cm breda bitaroch låt bitarna stå i eftervärmen tills de är genomtorra och knapriga.
Glöm inte kaffet !!! Kram Annis

6 kommentarer:

  1. Hej Anna!
    Ser ju jättegott ut!!
    Tack för receptet:)

    Ha en bra midsommarvecka,
    Kraamis Jenny

    SvaraRadera
  2. Oj! Jag älskar biscotti, så det här måste jag testa;)

    SvaraRadera
  3. Biscottis är så smaskiga! Jag brukar baka en variant med choklad och apelsin.. Mums!!

    SvaraRadera
  4. Otroligt! Letade efter Biscottirecept tidigare idag...!!!!
    Hittade en så fin glasburk på loppis och den är som gjord för Biscotti, så tack för receptet!!
    Vilken härlig betongkruka du gjort och vad roligt att läsa om hur du laddar batterierna!
    Det är lustigt att man vet vad som ger en energi men ändå lyckas glömma det emellanåt...
    Tack för påminnelsen om att morgonstund har guld i mun...
    Kram

    SvaraRadera
  5. Vad fina dom ser ut. Så gott att äta biscotti som doppats i kaffe, mums.

    SvaraRadera