söndag 14 juni 2009

Välkommen till oss
När vi flyttade in här för ett år sedan var rabatterna på framsidan inte särskilt mycket att skryta med. Två stora cypresser som visserligen var stora och fina, men så otroligt tråkiga.... När vi tog bort dom hittade vi en hel del skit som familjen innan så fint hade gömt undan...Jag har så svårt att förstå hur man kan ha det så "skitigt" där man bor. Ölburkar i trädgården plockade vi nog under hela förra sommaren tror jag. Inga ord för det där så jag går vidare....:) Nu har vi iallafall planterat och lagt sten i halva rabatten. Den andra halvan är under "fundering".


Lavendel i massor är tanken att det skall bli. Älskar doften och den underbara färgen. Tillsammans med stenen jag idag, med bärhjälp av min kära syster, köpte blev det riktigt snyggt. Jag känner mig nöjd fast det inte är riktigt klart än.


För att få in lite höjd i rabatten har vi planterat en hängsälg. Den faller likt ett paraply från stammen och är grön och fin.
Denna lilla härligt silvergröna växt kallas fettknopp. Den är riktigt läcker, ser nästan konstgjord ut. Den kommer att breda ut sig lite mer än den gör nog så det kommer bli bra. Det är ju lite svårt att se hur det kommer att bli då de flesta växter faktiskt brer ut sig till det större under sommaren. Många gånger vill man ha det stort från början men jag tror att jag skall avvakta så det inte tar över alltför mycket. Det är bättre att i såfall vänta till nästa sommar för att plantera fler av fetknoppen och även av backtimjanen ( stavning ...) som jag har i ena hörnet av rabatten. Det är den nedan som ni kan se.
Stenen jag till slut valde, efter en del tankeverksamhet ( som vanligt) är vit och svart sjösten. Jag har lagt i lite blåmussel och ostron skal i den också. Tycker att det blir en fin brytning.
Här är rabatten så där lite grann från ovan. Riktigt trevligt att komma hem nu !!! Ha en fortsatt skön söndag kväll!

Kram Anna5 kommentarer:

 1. Verkligen jättefint! Smakfullt....
  Kram

  SvaraRadera
 2. Så himla fint ni har det! Själva ska vi ta tag i våran uteplats nästa år. Vill bygga ny altan och golv... Men detta år läggs pengarna på Turkiet resa istället, man kan ju inte få allt:) Kram Milla

  SvaraRadera
 3. Åhh Anna det blev ju jättefint. Jag älskar lavendel, har en hel rabbatt i stan och stora fina på landet. Jag klipper alltid ner dom i maj och lämnar 2-3 cm och sen blir dom så fina när dom kommer igen.

  Kramis A

  SvaraRadera
 4. Åhh tack snälla Anna för den energin. Skulle gärna gå ut på morgonen långt, men hinner oftast bara gå en vanlig promis med vovven. Men på helgerna går vi ut innan frukost långt..
  Kramis Anne

  SvaraRadera
 5. Snygga bilder...som vanligt! :) (Vill ha ny kamera!)

  SvaraRadera