fredag 27 februari 2009

Utmaningen......

Syster fick mig att köpa tyg härom dagen. Jag vill ha en gardin till vårt sovrum och helt plötsligt finnar jag mig i en tygbutik med trådar, tyger och en käck syster som svamlar nåt om dragkedja, spets som var billig och lätt som en plätt.!! Jaha tänker jag när jag tar emot påsen med mitt för övrigt jätte snygga linnetyg. Hur kunde detta hända, gick det inte lite fort från att steka blodpudding till att tänka på sömnsmån och trådräta... Jaja så har man en sy fantast till syster som nu idag ringer och frågar - Har du sytt klart gardinen ??? - Är du inte klok !!!! Jag har inte sytt en raksöm sedan ...................-96 ???? Sytt klart............ööhh

Nu är det så att jag ser ju som vanligt framför mig hur denna skapelse skall se ut. Det skall vara en hissgardin, som skall rullas upp på en rundstav ( eller en i papp som jag fick av den trevliga syaffärstanten) och knytas upp. MEN kruxet kommer då till hur man hänger upp denna gardin. Blir det snyggt att hänga en sådan på en vanlig svart stång eller ska man hänga den på annat sätt ??? Behöver tips om detta. Så tacksam för en kommentar. Kram från en som kommer vandra till syster snart med vitt linnetyg och billig spets.

2 kommentarer:

  1. Menar du hissgardin som denna typ?http://www.ikea.com/PIAimages/12483_PE090337_S3.jpg

    Vi har valt att hänga våran som en rullgardin. Det är liksom små öglor högst upp och sen är det bara att montera krokar i fönstret. På så sätt kommer den närmare och man kan ha kvar sakerna i fönstret.

    Lycka till med ditt projekt!

    SvaraRadera
  2. Hahaha! Du är så välkommen!

    SvaraRadera